Uitslagen

Uitslagen en statistieken

Dat het WK voetbal garant staat voor sensatie en enthousiasme is een understatement. Echter zijn de belangen groot en zijn veel wedstrijden ook voor de spelers erg zenuwslopend. Dit gaat zo nu en dan nog wel eens ten koste van de kwaliteit die geleverd wordt op het veld, waardoor sommige wedstrijden lang niet altijd het kijken waard zijn. Dit uit zich bijvoorbeeld in een saaie 0-0 wedstrijd. Precies om dezelfde redenen gebeuren en tijdens een WK juist ook weer de gekste dingen en ontstaan er zo nu en dan de meest gekke uitslagen.

Memorabele WK voetbal uitslagen

Elk WK zijn er wel van die wedstrijden die je niet snel zult vergeten. Of het nu gaat om een goal in de laatste minuut, een onterecht afgekeurde goal die een plaats in de volgende ronde in de weg heeft gestaan of om een uitslag waarin ontzettend vaak is gescoord. Hieronder een overzicht uit de geschiedenis van het WK voetbal van een aantal uitslagen die niet gauw vergeten zullen worden.

Brazilië 1–7 Duitsland, 2014

Brazilië werd tijdens het WK voetbal van 2014 voor de hele wereld voor schut gezet. Nog nooit in de geschiedenis werd de Seleção zo erg vernederd. Bij rust stond het maar liefst 0-5 voor Duitsland, een complete afgang voor de organisator van het WK dat jaar.

Andere statistieken

Behalve de finaleuitslagen, zijn er nog wat andere opvallende statistieken die de moeite waard zijn om te bespreken. Hieronder noemen we een aantal interessante feitjes:

Wist je dat...

Houd de website in de gaten voor meer interessante voetbalfeitjes en WK voetbal uitslagen.

Terug naar overzicht