WK Voetbal 2018 Rusland

Wereldkampioenschap 2018 Rusland

FIFA, de organisator van het Wereld Kampioenschap, maakte op 2 december 2010 bekend dat Rusland het gastland voor het WK voetbal in 2018 zal zijn. Het WK wordt gehouden van 14 juni 2018 tot en met 15 juli 2018. Aan de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2018 zullen in totaal 204 landen over de hele wereld meedoen waarvan uiteindelijk 32 landen voor de felbegeerde wereldbeker mogen strijden. Rusland is als gastland al automatisch geplaatst voor het WK in 2018.

Kwalificaties voor het WK voetbal 2018

Voor de kwalificatie zijn er 9 groepen gemaakt (A tot en met I). Deze groepen zijn samengesteld door middel van een loting. Ons Nederlandse elftal is ingedeeld in groep A en moet het opnemen tegen onder andere Frankrijk, Luxemburg en Zweden.
De kwalificaties werden per werelddeel afzonderlijk van elkaar gestart.

De 11 speelsteden en stadions

Het WK wordt in de volgende 11 verschillende steden in Rusland gespeeld:

De openingswedstrijd van het WK 2018, één van de halve finales en de finale worden in het Olympisch Stadion Loezjniki in Moskou gespeeld.
Er mag alleen in stadions gespeeld worden die een voldoende kwaliteit hebben. De kwaliteit van de stadions wordt bepaald door onder andere infrastructuur, de sociaal economische ontwikkeling en de aanwezigheid van vliegvelden. In deze stadions kunnen zo'n 43.000 tot 73.000 toeschouwers aanwezig zijn om de wedstrijd te volgen.

Het WK is meer dan alleen een spel

Voor de meeste landen die meedoen aan dit toernooi is voetbal meer dan alleen een spel. Het mogen organiseren van het WK is dé kans op internationale aandacht voor het land. Het is dan ook een uitstekende kans voor renovaties van stadions, het aantrekken van toeristen, verbetering van transport en logistiek voor het land, gastvriendelijkheid tonen en natuurlijk het promoten van voetbal.

Terug naar overzicht